Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Almás zabkása dióolajjal


Almás zabkása dióolajjal

Hozzávalók:

-  3 ek zabpehely (finomra hengerelt)
-  1-2 tk méz
-  1 dl natúr joghurt (ha van, görög) (vagy tej, ízlés szerint)
-  1,5 dl víz
-  1 kis alma (15 dkg)
-  1/2 tk őrölt fahéj
-  3 ek zabpehely (finomra hengerelt)
-  1,5 dl víz
-  1 dl natúr joghurt (ha van, görög) (vagy tej, ízlés szerint)
-  1/2 tk őrölt fahéj
-  1 kis alma (15 dkg)
-  1-2 tk méz
-  3 ek zabpehely (finomra hengerelt)
-  1,5 dl víz
-  1/2 tk őrölt fahéj
-  1-2 tk méz
-  1 dl natúr joghurt (ha van, görög) (vagy tej, ízlés szerint)
-  1 kis alma (15 dkg)

A vizet felforralom a fahéjjal (lehet bele gondolatnyi sót is tenni, én a gyerekekébe nem szoktam), beleszórom a zabpelyhet és addig főzöm kavargatva kis lángon, amíg a zabpehely felveszi a vizet és megpuhul (3-4 perc). Lehúzom a tűzről, hozzákeverem a mézet és belereszelem az almát. Tálakba szedem, keverek hozzá joghurtot (a nagyobbik gyereknek tejet) és dióolajat.

 

Köszönjük Flat Cat-nek a receptet, melyet az alábbi honlapon is fellelhetnek: http://flat-cat.hu/2015/02/03/dio-tokmag-olaj/