Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Mandulás joghurttorta


Mandulás joghurttorta

Hozzávalók:

  • 375 g joghurt
  • 2 tojás
  • 150 g cukor
  • 100 ml dióolaj
  • csipet só
  • 1 rúd vanília
  • 1 citrom héja
  • 250 g mandulaliszt
  • 1,5 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 250 g eper

A sütőt előmelegítettem 160 fokra, légkeverésesen.

A tojásokat a cukorral habosra kevertem, hozzáadtam a joghurtot, a sót, a lereszelt citromhéjat és a vanília kikapart magjait. Folyamatos keverés közben lassan csorgattam hozzá az olajat. A mandulalisztet összekevertem a sütőporral és a szódabikarbónával, majd a száraz keveréket a nedveshez adtam, és összeforgattam.

A keveréket 24 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformába öntöttem (melyet azért ki is olajoztam). A szamócákat megtisztítottam, szeletekre vágtam, és szépen felhelyeztem a torta tetejére. Eper híján ez a süti remek cseresznyével vagy barackkal is.

45 percre raktam be sülni.

Tökéletes kávésüti lett. Egyszerűen muszáj mellé inni egy krémes, jó kávét! :-)