Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Rozskenyér kimchivel, ricottás fetakrémmel, marinált kékszőlővel


Rozskenyér kimchivel, ricottás fetakrémmel, marinált kékszőlővel

Hozzávalók:

-  1 db malátás rozskenyér
-  25 dkg ricotta (ricottás fetakrémhez)
-  1 db bio citrom héja, leve (marinált szőlőhöz)
-  50 dkg feta sajt (ricottás fetakrémhez)
-  1 db citromnád (marinált szőlőhöz)
-  1 kg vékonyra szeletelt újkáposzta (kimchihez)
-  só (ricottás fetakrémhez)
-  3 dkg gyömbér (kimchihez)
-  1 nagyobb fürt szőlő (marinált szőlőhöz)
-  2 szál újhagyma (kimchihez)
-  3 db shalotta hagyma (marinált szőlőhöz)
-  pirított szezámmag (tálaláshoz)
-  2,5 dkg só (kimchihez)
-  1-2 db cseresznyepaprika (marinált szőlőhöz)
-  szőlőméz (tálaláshoz)
-  1,5 dkg cukor (kimchihez)
-  kisebb darab gyömbér (marinált szőlőhöz)
-   lila shizo (tálaláshoz)
-  2 dl rizspaszta (2 dl víz összeforralva 1 dkg rizsliszttel) (kimchihez)
-  2 db bio lime héja, leve (marinált szőlőhöz)
-  menta (tálaláshoz)
-  1 db malátás rozskenyér
-  3 db shalotta hagyma (marinált szőlőhöz)
-  1-2 db cseresznyepaprika (marinált szőlőhöz)
-  1 kg vékonyra szeletelt újkáposzta (kimchihez)
-  kisebb darab gyömbér (marinált szőlőhöz)
-  3 dkg gyömbér (kimchihez)
-  2 db bio lime héja, leve (marinált szőlőhöz)
-  2 szál újhagyma (kimchihez)
-  1 db bio citrom héja, leve (marinált szőlőhöz)
-  2,5 dkg só (kimchihez)
-  1 db citromnád (marinált szőlőhöz)
-  1,5 dkg cukor (kimchihez)
-  2 dl rizspaszta (2 dl víz összeforralva 1 dkg rizsliszttel) (kimchihez)
-  25 dkg ricotta (ricottás fetakrémhez)
-  pirított szezámmag (tálaláshoz)
-  50 dkg feta sajt (ricottás fetakrémhez)
-  szőlőméz (tálaláshoz)
-  só (ricottás fetakrémhez)
-   lila shizo (tálaláshoz)
-  1 nagyobb fürt szőlő (marinált szőlőhöz)
-  menta (tálaláshoz)
-  1 db malátás rozskenyér
-  1 kg vékonyra szeletelt újkáposzta (kimchihez)
-  3 dkg gyömbér (kimchihez)
-  2 szál újhagyma (kimchihez)
-  2,5 dkg só (kimchihez)
-  1,5 dkg cukor (kimchihez)
-  2 dl rizspaszta (2 dl víz összeforralva 1 dkg rizsliszttel) (kimchihez)
-  25 dkg ricotta (ricottás fetakrémhez)
-  50 dkg feta sajt (ricottás fetakrémhez)
-  só (ricottás fetakrémhez)
-  1 nagyobb fürt szőlő (marinált szőlőhöz)
-  3 db shalotta hagyma (marinált szőlőhöz)
-  1-2 db cseresznyepaprika (marinált szőlőhöz)
-  kisebb darab gyömbér (marinált szőlőhöz)
-  2 db bio lime héja, leve (marinált szőlőhöz)
-  1 db bio citrom héja, leve (marinált szőlőhöz)
-  1 db citromnád (marinált szőlőhöz)
-  pirított szezámmag (tálaláshoz)
-  szőlőméz (tálaláshoz)
-   lila shizo (tálaláshoz)
-  menta (tálaláshoz)

A kimchi hozzávalóit összekeverjük, majd sterilizált befőttesüvegbe nyomkodjuk, és minimum 5 napig szobahőn hagyjuk erjedni.

A kenyérszeleteket olívaolajon aranysárgára pirítjuk.

A fetakrém hozzávalóit villával összenyomkodjuk.

A szőlőszemeket jeges vízben átmossuk, a többi hozzávalót finomra vágjuk, majd tálalás előtt összekeverjük a szőlővel.

Tálalás: A rozskenyeret megkenjük a fetakrémmel, ráhelyezzük a marinált szőlőt, kimchit, illetve a kis ízesítőket (pirított szezámmag, szőlőméz, lila shizo, menta).

Természetesen, ha valami épp nincs otthon, úgyis elkészíthető!

 

A receptért köszönet Sajben Csabának, a Hétköznapok.pizza séfjének!