Grapoila    /    Receptek    /    Étel receptek    /    Húsgolyós szendvics


Húsgolyós szendvics

Hozzávalók:

-  400 g darált marhahús (2-3 szendvicshez)
-  100 g mozzarella
-  1 kis fej hagyma
-  1 dl tej
-  1 tk. balzsamecet
-  1 gerezd fokhagyma
-  só
-  1 ek. ketchup
-  1 csili
-  bors
-  rukkola
-  1 tojás
-  3 hosszú kifli (magvas)
-  25 g prézli vagy száraz kenyér
-  2 paradicsom
-  400 g darált marhahús (2-3 szendvicshez)
-  bors
-  1 kis fej hagyma
-  1 gerezd fokhagyma
-  2 paradicsom
-  1 csili
-  1 tojás
-  1 tk. balzsamecet
-  25 g prézli vagy száraz kenyér
-  1 ek. ketchup
-  100 g mozzarella
-  rukkola
-  1 dl tej
-  3 hosszú kifli (magvas)
-  só
-  400 g darált marhahús (2-3 szendvicshez)
-  1 kis fej hagyma
-  1 gerezd fokhagyma
-  1 csili
-  1 tojás
-  25 g prézli vagy száraz kenyér
-  100 g mozzarella
-  1 dl tej
-  só
-  bors
-  2 paradicsom
-  1 tk. balzsamecet
-  1 ek. ketchup
-  rukkola
-  3 hosszú kifli (magvas)

A prézlit öntsük fel a tejjel és várjuk meg, amíg azt jól beszívja. Ezután keverjük össze a fasírthoz tartozó összes többi hozzávalóval, azaz a marhahússal, az apróra vágott hagymával, a szintén apróra darabolt csilivel, sóval, borssal. Az így elkészült fasírthúsból formáljunk 4-5 centi átmérőjű golyókat, és a különlegesebb ízvilág kedvéért süssük ki azokat kendermagolajban. Közepes lángon addig pirítsuk őket, amíg a felső felső oldalukon is látszik a hő hatása, majd fordítsuk meg a golyókat és süssük kb. 3-5 percig a másik oldalukat is.

Közben a paradicsomot vágjuk apró kockákra, picit sózzuk meg, majd ízesítsük ketchuppal, balzsamecettel és dióolajjal.

A kettévágott kifli belső részét pirítsuk meg kissé a még forró serpenyőben, ezután halmozzuk rá a húsgolyókat és a felszeletelt mozzarellát, tegyünk rá egy kis paradicsom-salsát és friss rukkolát.

(Sajnos a képen nem látszanak az óriás húsgolyók, mert eltakarja őket a folyós, olvadt mozzarella, de tanusíthatjuk, hogy ott vannak. :-)