Grapoila        Termékek        Lisztek        Lenmagliszt


Lenmagliszt

A lenmag gazdag rost-, fehérje-, és ásványianyag-forrás, térségünk szuperélelmiszere.

Fitoösztrogén-tartalma (lignan) jó hatással van a hormonháztartásra, elősegíti a peteérést és csökkentheti a menopauza kellemetlen tüneteit.

A lenmagok egészben történő fogyasztása könnyíti a bélműködést, segíti az emésztést, ugyanakkor a tápanyagok kevésbé tudnak felszívódni, mert a magok gyakran egészben haladnak át a tápcsatornán. A lenmaglisztből azonban már fel tudnak szívódni és hasznosulnak az értékes tápanyagok. A lenmnagliszt csökkenti a gyomorsavtermelést.

Lecserélhetjük vele a hagyományos liszt egy részét, illetve salátával, müzlivel vagy túróval keverve  fogyaszthatjuk, péksütemények, pogácsák tésztájába adagolhatjuk, tetejére szórhatjuk. Sűrítésre is alkalmas, mivel nagy mennyiségű folyadékot és zsiradékot képes felvenni. Szezámliszttel keverve védi a fogakat.