Grapoila    /    Termékek    /    Lisztek    /    Vörös szőlőmagliszt


Vörös szőlőmagliszt

A szőlőmagliszt meghatározó szerepet játszik a modern táplálkozásban egészségmegőrző hatása révén, melyet gazdag bioflavintartalmának köszönhet. Stressz vagy betegség esetén a szabadgyökök száma megnő, és a szervezet nem képes elegendő antioxidánst termelni. Az idős, beteg szervezetben, valamint stressz hatására az antioxidánsoknak nem csak a mennyisége, de a hatóereje is csökken, amit jelentősen javíthatunk a szőlőmagliszt fogyasztásával.  

A szőlőmaglisztet sütőipari adalékanyagként elsősorban pozitív élettani hatásai miatt érdemes használni. Kelt tészták esetén segíti az élesztő munkáját, ráadásul kiváló színezőanyag, ezért kenyérfélékhez és egyéb tésztákhoz is bátran adható.