Grapoila    /    Termékek    /    Olajok    /    Mogyoróolaj


Mogyoróolaj

A törökmogyoró terméséből hidegen sajtolt olaj gazdag E-vitaminban és elsőrangú, természetes zsírsavforrás. Többi olajunkhoz hasonlóan a mogyorót sem pörköljük préselés előtt, tehát annak természetes íze és minden értékes összetevője megmarad a Grapoila mogyoróolajban. Jótékony hatású az emésztésre, illetve a szív- és érrendszerre, véd a szabad gyökök ellen. A többi olajhoz hasonlóan a mogyorót sem pörköljük préselés előtt, tehát annak természetes íze és minden értékes összetevője megmarad a Grapoila mogyoróolajban.

A mogyoró íze jól illik süteményekhez, salátaolajnak is kiváló, sajtok, húsok ízesítésére is használhatjuk, süthetünk, főzhetünk vele.

Mivel gazdag E-vitaminban és jótékony zsírsavakban, bőrápolóként, külsőleg is alkalmazható. Kiválóan hidratálja a bőrt és ideális a száraz, töredezett hajvégekre. A mogyoróolajat "száraz olajnak" is nevezik, mert flavonoidtartalmának köszönhetően szépen tisztítja és egyensúlyban tartja a zsírosodásra hajlamos, tág pórusú bőrt. Jó hatással van a napsugár okozta foltokra, túlzott pigmentációra, az apróbb ráncokra, forradásokra.

Bio változatban is kapható.