Cseresznyés bogáncs-keksz Desszert Vegetáriánus

Hozzávalók:

  • 100 g vaj
  • 1 tojás
  • 80 g cukor
  • 200 g búzaliszt
  • 50 g máriatövismag-liszt
  • 50 g cseresznyebefőtt

A vajat puhára olvasztottam (de nem folyósra) és habosra kevertem a cukorral, majd belekevertem az egész tojást és hozzáadtam a liszteket is. A cseresznyét „kicsavartam” és apróra vágtam, majd szintén a tésztához adtam és az egészet összegyúrtam. A tésztát két részre osztottam és hengereket formáltam belőle, majd fóliába csomagoltam egyesével és a hűtőbe raktam 2 órára (min. 1) pihenni.

A sütőt 180 fokosra (alul-felül sütős) melegítettem elő. A hengereket ujjnyi vastagra szeleteltem, sütőpapírra helyeztem. Két tepsire elegendő mennyiség lett belőle, amit a legfelső szinten sütöttem 12-15 percig.

Megosztás