Csipkelisztes Banoffee Pie gofri Desszert Vegetáriánus

Hozzávalók:

  • 160 g BL55 búzafinomliszt
  • 40 g csipkebogyómagliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1 csipet só
  • 1/3-ad teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1 tojás
  • 260 ml tej
  • vaníliakivonat
  • 55 g olvasztott vaj
  • 50 g kristálycukor
  • 2 csomag (22 g) vaníliás cukor
  • 150 g kristálycukor (karamellöntethez)
  • 260 ml meleg 30%-os habtejszín (karamellöntethez)
  • 1 csipet só (karamellöntethez)
  • 200 ml hideg 30%-os habtejszín
  • 1 evőkanál átszitált porcukor (habtejszínhez)
  • banán
  • dió

A hozzávalók mennyiségét 6 db gorfihoz adtuk meg.

A száraz hozzávalókat összekeverjük. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a fűszerekkel (fahéj, szerecsendió) és egy csipet sóval. Kettéválasztjuk a tojásokat, a sárgáját elkeverjük a tejjel. A tejhez keverjük a vaníliakivonatot. A tojásfehérjét a kristály- és a vaníliás cukorral habbá verjük. A vajat megolvasztjuk. A lisztes keveréket csomómentesre keverjük a tejjel, majd a vajjal is, végül beleforgatjuk a fehérjehabot. Gofrisütőben kisütjük őket. A kész gofrikat rácsra tesszük, hogy alulról is szellőzni tudjanak, ne puhuljanak be a nedvességtől.

A karamellöntethez a kristálycukrot alacsony lángon karamellizáljuk, amíg az összes cukorkristály el nem olvad, majd több részletben, ÓVATOSAN, mert felhabosodik, hozzácsurgatjuk habverővel való folyamatos kevergetés mellett a forró habtejszínt. Ízlés szerint – egy vagy több csipet – sóval ízesítjük.

A gofrikhoz 1 evőkanál átszitált porcukorral felverünk egy jól behűtött habtejszínt. Banánkarikákkal, habtejszínnel, diódarabokkal és karamellöntettel tálaljuk.

Recept, videó: Smuczer Hanna

Megosztás

Kapcsolódó termékek