Hozzávalók:
Az almákat félbevágjuk, dinnyevájóval óvatosan kivágjuk a magházat úgy, hogy az alma ne lyukadjon ki. Késsel csillag alakot formázunk a kivájt magházból kiindulva. Összekeverjük a citromlevet a mézzel és megkenjük vele az almák felületét. Kis tepsibe tesszük, 2 dl vizet öntünk alá és előmelegített sütőben lefedve 10 percig pároljuk. Utána eltávolítjuk a fedőt és hagyjuk kicsit megbarnulni 5 perc alatt, majd még 1-2 percre visszatesszük úgy, hogy mindegyik csillag közepébe belehelyezünk egy kocka csokit. Így ha megolvad, belefolyik a csillagok szárába.
A sütőből kivéve a mézzel és a fűszerekkel összekevert hidegen sajtolt diókrémmel megkenjük a csillagok szárai közti almát és a csokis részeket megtöltjük a rumos mazsolával. Melegen és hidegen is fogyasztható.