Dupla csokis muffin Desszert Gluténmentes Gyors Vegetáriánus

Hozzávalók:

  • 150 g szőlőmagliszt
  • 150 g porcukor
  • 100 g étcsokoládé
  • 100 g kakaópor
  • 100 g vaj
  • 5 dl tej
  • 2 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 300 g natúr joghurt (krémhez)
  • 0,5 l tejszín (krémhez)
  • 1 csomag zselatin fix (krémhez)
  • 1 db lime (krémhez)
  • 50 g porcukor (krémhez)

A tojásokat a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a tejet. A sütőporral és a kakaóporral elkeverjük a kétféle lisztet, majd a vajas masszába beleszitáljuk. Ha a massza összeállt a kis kockákra vágott csokoládédarabokat beleszórjuk. Papírral kibéleljük a muffin sütőt és ¾-ig megtöltjük. 190C°-on 15 perc alatt készre sütjük. Sütés után egy konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni. Ezalatt a krémet is elkészítjük. A joghurtot a porcukorral és a facsart lime levével elkeverjük. A tejszínhabot kemény habbá verjük és hozzáadjuk a zselatinport. Ha kész a tejszínhab hozzákeverjük a joghurtot, és könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk.

Kihűlés után a muffin tetejét egy kisebb késsel levágjuk és leszedjük. A kis lyukba csillagcsöves nyomózsákból joghurthabot nyomunk.

Megosztás

Kapcsolódó termékek