Fügés szezámtorta Desszert Gyors Vegetáriánus

Hozzávalók:

  • 175 g liszt
  • 50 g szezámmagliszt
  • 1 tk. sütőpor
  • 200 g vaj
  • 2 púpos tk. szezámmagkrém
  • 200 g barnacukor
  • 3 tojás
  • 50 ml natúr joghurt
  • 250 g mascarpone
  • 70 ml tejszín
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • pár szem füge
  • pár szem szeder

Vegyünk elő két tálkát, az egyikben keverjük össze a liszteket a sütőporral, a másikban pedig a vajat, a szezámkrémet, a cukrot, a tojásokat és a joghurtot. Ha külön-külön elkeveredtek, egyesítsük a kettőt. Vajazzunk és lisztezzünk (használhatunk helyette sütőpapírt is) ki egy 20×20 cm-es tepsit vagy egy kerek tortaformát (⌀: 23 cm), ebben süssük kb. 25 percig, 180 fokon a tésztát, légkeverés mellett. Közben állítsuk össze a krémet: keverjük össze a mascarponet a felvert tejszínnel és a vaníliakivonattal.

Ha kihűlt a tészta, kenjük a krémet a tetejére, és dekoráljuk fügedarabokkal, szederszemekkel.

Megosztás

Kapcsolódó termékek