Egy újabb elismerés, mely azt bizonyítja, hogy a minőségi alapanyagok, a hagyományos préstechnika és a szakértelem találkozásából olyan íz születik, mely előtt fejet hajt a világ.

Az angol Great Taste-en, a világ legismertebb és legelismertebb, vakteszten alapuló ételkóstoló versenyén évről évre összeül egy híres séfekből, gasztrobloggerekből, ételkritikusokból, független szakértőkből álló zsűri, hogy kiválassza azokat az élelmiszereket, melyek ízük, illatuk, textúrájuk alapján a legkiválóbb minőséget képviselik. A 2020-as megmérettetésre 106 országból 12 777 termék érkezett, melyek végigkóstolása közel 3 hónapot vett igénybe, de ettől függetlenül is komoly kihívást jelentett a szakemberek számára. A verseny célja ugyanis, hogy az ételek és italok egy hiteles, független értékelő rendszerben mérettessenek meg, költséges marketingeszközök befolyása nélkül, azaz a zsűri tagjai kizárólag kifinomult ízlésükre és szaglásukra hagyatkozhatnak, semmit sem tudnak a termékek származási helyéről, márkájáról, csomagolásáról. Az így született értékelések alapján egy, két vagy három Great Taste csillagot ítélnek meg az arra érdemes élelmiszereknek, melyek ettől kezdve a csomagolásukon is megjelentethetik a fogyasztók számára minőségi garanciát jelentő Great Taste csillago(ka)t.

Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a magyar indulók közül idén a Grapoila szerezte meg a legtöbb csillagot! Brit disztribútorunk, a Best of Hungary négy hidegen sajtolt olajunkat – bio napraforgómag-olaj, mogyoróolaj, mustármagolaj, szőlőmagolaj –, illetve két gluténmentes maglisztünket – bio tökmagliszt, napraforgómagliszt – nevezte be a 2020-as versenyre.

A Grapoila termékeket gyártó Virgin Oil Press Kft. hulladékmentes (zero waste) technológiával, 18-féle magból sajtol olajokat. Környezettudatos szemléletünknek köszönhetően nálunk valamennyi melléktermék hasznosításra kerül értékes élelmiszer (gluténmentes magliszt, növényi krém), takarmány vagy natúrkozmetikum formájában.

A kiváló minőségű, hazai, illetve unióbeli gazdaságokból származó, GMO-mentes alapanyagokból kizárólag mechanikai eljárással nyerjük ki az olajat – adalékok, aromák és pörkölés nélkül –, így a Grapoila termékekben visszaköszön a magok természetes íz-, illetve színvilága, illata és értékes, egészségvédő tápanyagai sem szenvednek csorbát.

Az élénk sárga színű mustrámagolajat szelíd, letisztult, diós aromájáért egy csillaggal jutalmazta a zsűri, a többi jelölt azonban ízével még ennél is nagyobb meglepetést szerzett az ítészeknek, és nagy örömünkre, kétcsillagos elismerésben részesült. Mogyoróolajunk ínycsiklandó mogyoróízével, selymességével és egyszerűségével, szőlőmagolajunk összetett ízvilágával, boros, mézes, mazsolás, mandulás beütésével, napsütéses szüreteket és boros hordót idéző illatával, csodás, mélyzöld színével, valamint krémességével nyűgözte le a szakértőket. Tavalyi győztesünk, a bio napraforgómag-olaj idén is bebizonyította, hogy a legjobbak közé tartozik, tiszta, napraforgós, dióba hajló, könnyű aromájával ezúttal is kiérdemelte mindkét csillagot. A győztes olajok akár sütésre, főzésre is alkalmasak, de aki az ízük és élettani hatásuk miatt fogyasztaná azokat, locsolja inkább salátára, adja a kész ételhez vagy egyszerűen egyen egy kiskanállal, akár napi rendszerességgel!

Idén debütáltak először Grapoila maglisztek a zsűri asztalán. Napraforgómaglisztünk és bio tökmaglisztünk egyaránt kétcsillagos minősítést szerzett, mert természetes ízükkel, lenyűgöző színükkel, sokoldalúságukkal újra élvezetet csempésznek a gluténmentes hétköznapokba.