Napraforgólisztes csokis keksz Desszert Gyors

Hozzávalók:

  • 3/4 bögre (kb. 150 g) napraforgómagliszt
  • 1/2 bögre (kb. 110 g) kristálycukor
  • 2 db kisebb tojás
  • 1 csapott teáskanál sütőpor vagy szódabikarbóna
  • 1 tasak (8 g) vaníliás cukor
  • 50 g étcsokoládé csepp vagy étcsoki, darabokra törve
  • pár csepp citromlé

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Egy tálban alaposan gyúrjuk össze a hozzávalókat. Ha nagyon ragad a tészta, adjunk hozzá még egy kevés napraforgómaglisztet. Formázzunk a tésztából két kézzel kisebb gombócokat és helyezzük őket sütőpapírral kibélelt tepsibe úgy, hogy ne legyenek túl közel egymáshoz. Kézzel vagy egy pohár talpával lapítsuk kb. 1,5 cm vastagságúra a gombócokat. Süssük kb. 10-12 percig, amíg halvány barna nem lesz a kekszek alja. Hagyjuk a tepsin kihűlni.

Megosztás

Kapcsolódó termékek