Cégünk 6000 vállalkozás közül érdemelte ki a kitüntető címet a Generali EnterPRIZE pályázatán.

A fennállásának 190. évfordulóját ünneplő Generali – a fenntartható magatartás és üzleti modell támogatására – SME EnterPRIZE díjat alapított, hogy a fenntarthatóságban már élen járó cégek számára bemutatkozási lehetőséget, az európai gazdasági fejlődésben kulcsszerepet játszó mikro-, kis- és középvállalatok számára pedig követendő példát nyújtson.

A nemzetközi versenyre nem kevesebb mint 6000 nevezés érkezett, közülük hét ország egy-egy pályázóját jutalmazták a „fenntarthatósági hős” címmel azokért a jelentős erőfeszítésekért és vívmányokért, amiket a munkavállalói jólét, a környezetvédelem vagy a mikrokörnyezet iránti felelősségvállalás területén létrehoztak. 

Az 50 országban jelen lévő, 1831-ben alapított Generali a világ egyik legnagyobb globális biztosító- és vagyonkezelő cége. Az EnterPRIZE díj odaítélésével, a díjazott cégek támogatásával a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét hangsúlyozza, ugyanakkor a szemléletformáló kezdeményezéssel a gazdaság szereplőinek ez irányú felelősségére is felhívja a figyelmet. A díjátadó ünnepséget szeptember 28-án tartották Brüsszelben a Generali vezetőinek, valamint az Európai Parlament és az Európai Bizottság tagjainak részvételével. A díjazottak között olasz, német, francia, spanyol, osztrák, cseh, illetve – nagy meglepetésre – a mi cégünk is szerepelt.

A Virgin Oil Press Kft. Grapoila márkanevünk alatt 12 éve gyárt hidegen sajtolt olajokat, magkrémeket, gluténmentes liszteket és natúrkozmetikumokat; filozófiánknak kezdetektől fogva része a környezetvédelem iránti elkötelezettség. A díjat a gyártás során alkalmazott „zero waste” – azaz hulladékmentes – technológia alkalmazásával, környezetbarát megoldásainkkal, illetve a központi irodaépületünk körüli permakultúrás kert köré szerveződő, közösségépítő koncepciónkkal érdemeltük ki, és válhattunk Európa fenntarthatósági hősévé. Az általunk képviselt fenntartható üzleti modell működő példaként szolgálhat más vállalkozások számára is.