Sütőtökös muffin 

Hozzávalók: 

-9 db normál muffinhoz- 

  • 350 g nyers tök (ha valakinek van már sült netalán pürésített tököcskéje akkor abból 200 g) 
  • 12 db friss magozott datolya 
  • 20 ml dióolaj  
  • 2 db tojás (M) 
  • 160 g mandulaliszt 
  • 40 g búzaliszt 
  • 10 g foszfátmentes sütőpor 
  • 1 tk. ceyloni fahéj 
  • 1 bio narancshéja 

Elkészítés: 

-10 perc- 

Sütési idő:  20 perc

Süssük meg a tököt, magozzuk ki a datolyákat és dobjuk őket egy aprítógépbe az olajjal, valamint a tojással együtt. Zúzzuk homogén állagúra az alapanyagokat. Egy tálban keverjük el a liszteket a sütőporral, fahéjjal és már önthetjük is hozzá a tökös keveréket, még egy keverés-kavarás után kész is a tésztánk. Szilikon muffin formába adagoljuk és 175 fokos légkeveréses sütőben 20 perc alatt készre sütjük őket. 

Természetesen lehet turbózni ezt a témát aprított dióval, mandulával, törökmogyoróval, tökmaggal, étcsokival, még több meleg fűszerrel (vanília, tonkabab, kardamom, szegfűszeg, csillagánizs stb.) 

Receptért köszönet Vivinek!

Megosztás

Kapcsolódó termékek