Ponty ikra sütve

A ponty ikrát általában a halászlében látjuk, de lehet belőle önálló étel is.

Hozzávalók:

  • 500 g ponyt ikra
  • 2 szál újhagyma
  • 1 csili
  • 1 ek. házi sóban eltett erőspaprika (vagy só)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 ek. máriatövismag-olaj
  • 2 ek. dióolaj
  • frissen őrölt bors
  • tálaláshoz: vaj, citrom és pirítós

Megtisztítjuk az ikrát hideg víz alatt, leszedjük a hártyákról az apró szemeket, ügyelve arra, hogy ne sérüljenek. A csilit, a petrezselymet és az újhagymát apróra vágjuk. Az olajokat serpenyőbe öntjük, majd beleszórjuk a csilit, az újhagyma háromnegyedét és a petrezselyem szárát. Belerakjuk a pontyikrát és a sós paprikát, majd 15-20 percig kevergetve pirítjuk magas hőmérsékleten. A végén borsozzuk, és belekeverjük a petrezselyemlevelet is.

Még melegen pirítós kenyérrel, citrommal és hideg vajjal a legfinomabb.

Megosztás

Kapcsolódó termékek