Mandulalisztes, rebarbarás pite Desszert

Hozzávalók:

Elkészítés:

Morzsoljuk össze a tészta hozzávalóit, pár evőkanál hideg víz hozzáadásával szépen összeáll, alaposabb gyúrás nélkül. Tegyük a tésztát legalább egy órára hűtőszekrénybe.

Keverjünk össze a mandulakrémhez szükséges hozzávalókat: a mandulalisztet, a tejet, a vaníliakivonatot, a cukrot és a citromhéjat.

Tisztítsuk meg a rebarbarát, azaz húzzuk le a száráról a héjat, majd daraboljuk fel. (A rebarbara levele mérgező, ezért csak a szárával dolgozzunk!) Keverjünk hozzá a cukrot, a málnalekvárt és facsarjunk rá egy fél citromot.

A hűtőből kivett tésztát 2/3-1/3 arányban osszuk el, majd két fólia vagy sütőpapír között nyújtsuk ki őket kör alakúra. A kinyújtott tészták közül a nagyobbat simítsuk a sütőforma aljába, kenjük meg a mandulakrémmel, majd halmozzuk rá a cukros rebarbarát. A másik lapot vágjuk csíkokra és egymáson átfűzögetve helyezzük a pite tetejére (lásd a képen).

190 fokra előmelegített sütőben – alsó-felső sütés programon – 50 perc alatt elkészül.

Megosztás

Kapcsolódó termékek