Diókrém

A diókrém alapanyaga, a dió évszázadok óta az egyik legismertebb és legkedveltebb az olajos mag Európa szerte. Fogyasztásával egészséges zsírokhoz, élelmi rosthoz, vitaminokhoz és ásványi anyagok jut az emberi szervezet. Ezzel segíthetjük az agyműködést és az emésztést, megelőzhetjük a szív- és érrendszeri, valamint a gyulladásos betegségeket.

A Grapoila diókrémet kiváló minőségű, hazai dióból készítjük. Kíméletes hidegen sajtolással dolgozzuk fel azokat, így koncentráltan tartalmazza a dióban található telítetlen zsírsavakat, különleges tápanyagokat és a dióbelek finom, száraz részecskéit. Diókrémünk egy vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag, tápláló, ugyanakkor nagyon ízletes, sűrű krém. Az adalékoktól, tartósítótól, színezéktől mentes natúr diókrém egy igen egészséges gourmet élelmiszer, amely fogyasztható önmagában is. Tovább ízesítve különleges diós krémeket, töltelékeket készíthetünk süteményekhez, húsokhoz. Keverhetjük ízesítőként turmixokba, mártásokhoz is. Sajtokkal, gyümölcsökkel együtt tehetjük szendvicsekre vagy adhatjuk salátákhoz.

A Grapoila diókrém igazoltan gluténmentes termék, jól illik a vegán, vegetáriánus, paleolit diétákba. Bio változatban is kapható.

Europa egyik legnagyobb élelmiszeripari kiállítása, a párizsi SIAL keretén belül évente meghirdetésre kerülő innovációs versenyben a Grapoila diókrém döntőbe jutott 2020-ban.

Tápértékek

  • Energia (KJ/Kcal): 2434/588
  • Zsír (g/100g): 51,42
  • amelyből telített zsírsavak (g/100g): 10,17
  • Szénhidrát (g/100g): 5,90
  • amelyből cukor (g/100g): 1,60
  • Fehérje (g/100g): 26,18
  • Só (g/100g): ˂0,03

Kapcsolódó Receptek

Diókrémes banánturmix

Reggelire, tízóraira, uzsonnára, a banánturmix kicsit megbolondítva. Egy csipet fahéj is jól áll neki.

Diókrémes tészta retekkel

A reteklevelet sosem dobom ki, finom salátát, a lentihez hasonló pestót készítek belőle, vagy bármilyen egyserpenyős, forgatós kajához adom összetépkedve.

Kapcsolódó Bejegyzések

A dió és a mák – dietetikus szemmel

A dió és a mák, a két, hazánkban legismertebb olajos mag évszázadok óta jelent tápanyagforrást az itt élőknek. Nem véletlen a népszerűségük.