Mézes mustárszósz

Savanyú? Csípős? Túl intenzív? Felejtsd el, amit eddig a mustárokról gondoltál! Gourmet mustárszószainknak nemcsak a gyártási eljárása, hanem az íze is különleges. Sokkal lágyabb, finomabb, ízgazdagabb, mint a nagyüzemi eljárással készülő, legtöbb esetben mesterséges aromákat és ipari emulgeátorokat is felvonultató változatoké.

A Grapoila mustárszószai 100%-ban természetes összetevőket tartalmaznak, alapanyaguk a mustármagolaj gyártása során keletkező értékes magolajiszap. Ez gyakorlatilag a mustármagokból mechanikai eljárással, hevítés nélkül kinyert, hidegen sajtolt mustármagolaj esszenciája, telis-tele rostokkal, telítetlen zsírsavakkal, fehérjékkel, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ezeket a nagyüzemi mustárokban hiába keresnéd.

A mustármag természetes összetevői fokozzák az étvágyat, az emésztőnedvek termelődését, segítik az emésztést, csökkentik a vércukorszintet, karbantartják az ereket és a természetgyógyászok még számos, pozitív élettani hatást tulajdonítanak ennek a világszerte ismert és kedvelt fűszer- és gyógynövénynek.
Az értékes tápanyagokat rejtő alapmustárból többféle ínyenc mustárszószt alkottunk olyan természetes összetevőkkel, mint a birsalma, a csipkebogyó, a dió, a méz vagy a sárgabarack. Mindegyik egy külön világ, amibe neked is bele kell kóstolnod! Gourmet mustárszószaink a közismert, savas/savanyú mustárokkal ellentétben sokkal változatosabban felhasználhatóak, önmagukban is rendkívül finomak húsok, kolbászok, zöldségek mellé, de mártásokba, húsos ételekhez, köretekhez keverve új ízt kölcsönöznek a megszokott ételeinknek.

A mézes mustárszósz ‒ ízét tekintve ‒ a klasszikusabb vonalat képviseli, de aki egyszer megkóstolja virsli vagy kolbász mellé, az többé nem éri be a bolti, savanykás mustárokkal. Fűszeres íze megbolondítja még a legegyszerűbb fogásokat is, a szendvicseinknek pedig új ízt kölcsönöz. Remek majonéz készíthető a segítségével, de ha egy kis tejszínnel, ananásszal elkeverjük, finom mézes-mustáros csirkét varázsolhatunk az asztalra.

Tápértékek

  • Energia (KJ/Kcal): 1065/254
  • Zsír (g/100g): 26,73
  • amelyből telített zsírsavak (g/100g): 3,2
  • Szénhidrát (g/100g): 21,74
  • amelyből cukor (g/100g): 20,18
  • Fehérje (g/100g): 8,41
  • Só (g/100g): 0,3

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

Nem találhatóak kapcsolódó bejegyzések