Napraforgó magkrém

A napraforgó magkrém a hidegen sajtolt napraforgóolaj gyártása során a préselt olaj ülepítése során keletkező melléktermékből készül. A Grapoila által alkalmazott Zero Waste élelmiszergyártási technológiának köszönhetően ezt a sűrű, olajos krémet kár lenne elvesztegetni. Kitűnő tápanyag- és növényi fehérjeforrás, szénhidráttartalma viszont alacsony, ezért jól illeszjedik a vegán, vegetáriánus, paleolit diétákba. Gazdag telítetlen zsírsavakban, vitaminokban (B-, C-, D-, E-vitamin) és ásványi anyagokban gazdag (cink, vas, szelén, kalcium, magnézium), növényi rostban.

A napraforgó magkrém egy rendkívül finom és egészséges, sokoldalúan felhasználható konyhai alapanyag, mely nem tartalmaz semmilyen adalékot vagy tartósítószert. A napraforgókrém felhasználásával pillanatok alatt mennyei mártogatósokat, szószokat készíthetünk, de krémlevesekbe vagy tésztaszószokba keverhetjük. Sültek vagy párolt zöldségek mellé kínálva új ízzel gazdagíthatjuk fogásainkat.
Kitűnő szendvicskrémnek a következő hozzávalók ízlés szerinti kombinálásával: tejföl (vagy joghurt, sajtkrém, túró), hagyma (snidling, póré, medvehagyma, fokhagyma vagy pirított vöröshagyma), nyers vagy sült paprika, paradicsomszósz, szárított paradicsom, rukkola, petrezselyem, citromlé (balzsamecet), mustár, só, bors vagy egyéb fűszerek (pl. római kömény, kakukkfű, kurkuma, oregano).
Bevizsgált, gluténmentes termék. GM azonosító: HU-011-024

Bio változatban is kapható.

Tápértékek

  • Energia (KJ/Kcal): 3038/737
  • Zsír (g/100g): 75,9
  • amelyből telített zsírsavak (g/100g): 7,7
  • Szénhidrát (g/100g): 3,2
  • amelyből cukor (g/100g): 2,3
  • Fehérje (g/100g): 10,3
  • Só (g/100g): 0,15

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

Napraforgómag – dietetikus szemmel

Sokan nem tudják, hogy a közismert, natúr szotyi mennyi értékes tápanyagot rejt. Szabó Adrienn dietetikus segítségével ismerkedhetünk meg a napraforgómag tulajdonságaival.