Pisztáciakrém
A pisztáciakrémet az utánozhatatlan pisztáciaíz szerelmeseinek ajánljuk. Azoknak, akik nem érik be holmi mandula- vagy pisztáciaaromával, ha pisztáciás finomságra vágynak, hanem ragaszkodnak a természetes ízekhez. Ez a formás kis üveg tömény pisztáciakrémet rejt, amelyhez semmilyen adalékanyagot, tartósítószert nem adtunk, még cukrot sem. A natúr pisztáciakrém ökéletes cukrászati alapanyag. Igény szerint édesíthető (pl. mézzel), keverhető mascarponéval, tejszínnel vagy édes és sós tésztákba, töltelékekbe, péksüteményekbe. Ízesíthetünk vele zabkását, tölthetjük palacsintába, macarone-ba. Egészséges finomságok készítéséhez a pisztáciakrém tökéletes kiindulási alap, mert a telítetlen zsírsavakon kívül sokféle vitamin (A, B, C, E), antioxidáns, és ásványi anyag található benne.
Arra viszont ügyelj, hogy ne kanalazd be egy ültő helyedben, mert a magas telítetlen zsírsavtartalom csak a szív- és érrendszernek tesz jót, a sziluettnek már kevésbé.
Kapcsolódó Receptek
Nem találhatóak kapcsolódó receptek
Kapcsolódó Bejegyzések
Töredelmesen be kell vallanunk, pisztáciafüggők vagyunk. Imádjuk a pörkölt, sós pisztáciaszemek különleges aromáját és bizony a végsőkig elmegyünk annak érdekében, hogy az utolsó csonthéj is megadja magát és hozzáférhessünk féltve őrzött kincséhez, ha egyszer kimértük magunknak a fejadagot.