Szezámkrém

A szezámkrém a hidegen sajtolt szezámolaj gyártása során a préselt olaj ülepítése során keletkező melléktermékből készül. A Grapoila által alkalmazott Zero Waste élelmiszergyártási technológiának köszönhetően ezt a sűrű, olajos krémet kár lenne elvesztegetni. Nagy mennyiségben tartalmazza a hidegen sajtolt szezámolajat és a mag apró szemcséit is. A Grapoila szezámkrém pörköletlen magokból készül és nem kap semmilyen adalékot, ízfokozót, tartósítót.

A szezámkrém vagy tahini egészséges, sokoldalúan felhasználható konyhai alapanyag. Kitűnően használható mártások, szószok készítéséhez. A közkedvelt közel-keleti mártogatóst, a hummuszt is könnyen elkészíthetjük belőle.
A szezámmag krém formájában történő fogyasztása előnyös, hiszen az egész szezámmagokhoz képest jól felszívódik ahelyett, hogy csak áthaladna a tápcsatornán. A szezámmag ősi táplálék, a magvak királyának is nevezik, amit méltán kiérdemelt. Régen Kínában még a legínségesebb időkben is járt egy zacskónyi szezámmag a terhes és szoptatós anyáknak. Mivel a világnak azon a részén gyakorlatilag ismeretlen volt a tej- és tejtermék, ezért kiemelt szerephez jutott ez az értékes, kalciumban bővelkedő mag.

Tápértékek

  • Energia (KJ/Kcal): 3236/785
  • Zsír (g/100g): 82,13
  • amelyből telített zsírsavak (g/100g): 13,35
  • Szénhidrát (g/100g): 2,46
  • amelyből cukor (g/100g): ˂0,03
  • Fehérje (g/100g): 8,93
  • Só (g/100g): 0,175
  • E-vitamin (mg/100g): 14,7

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

Nem találhatóak kapcsolódó bejegyzések