Tökmagkrém

A Grapoila tökmagkrém gyártása szorosan kapcsolódik a hidegen sajtolt tökmagolaj előállításához. A hidegen sajtolási eljárás kíméletes és nagyon hatékony, ezért nincs szükség arra, hogy a magokat kémiai úton előkezeljük vagy pörköljük. Ennek köszönhetően a tökmagban található tápanyagok teljes mértékben megmaradnak a hidegen sajtolt olajban. A tökmagból frissen préselt olaj ülepítjük és szűrjük. A folyamat során egy sűrű, szemcsés-olajos krémszerű anyagot is kapunk, melynek magas a hidegen sajtolt olajtartalma, ugyanakkor megtalálhatók benne az ásványi anyagokban, rostokban gazdag szárazanyag-mikroszemcsék is. Ez a natúr tökmagkrém.
Magas növényi fehérjetartalma miatt jól illik vegán étrendbe és más diétákba. A tökmagkrém garantáltan gluténmentes, adalékok, tartósítók, színezékek hozzáadása nélkül kerül üvegekbe.
Élettani hatásait tekintve sok értékes tápanyaghoz juthatunk a tökmag és olajának fogyasztása révén. Gazdag telítetlen zsírsavakban, erősítheti az immunrendszert és a vérkeringést, eredményesen alkalmazzák húgyúti rendellenességek, valamint férfiak esetében prosztataproblémák kezelésében és megelőzésében.

Felhasználása: Fogyasztható önmagában tésztákhoz, szendvics- vagy salátafeltétként. Kitűnő pesztó, mártogatósok készíthetők belőle. Tovább ízesíthető, sütéshez-főzéshez, krémek, töltelékek készítéséhez
kreatívan használható. Sűrű, használat előtt ajánlott felkeverni.

Tápértékek

  • Energia (KJ/Kcal): 2577/622
  • Zsír (g/100g): 53,24
  • amelyből telített zsírsavak (g/100g): 11,27
  • Szénhidrát (g/100g): 3,15
  • amelyből cukor (g/100g): 0,21
  • Fehérje (g/100g): 32,57
  • Só (g/100g): ˂0,03

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

Tökmag – dietetikus szemmel

A tökmag az egyik leginkább – indokolatlanul – mellőzött, hazai, olajos mag. Pedig ízletes, tápanyagokban gazdag és jelentős vegán fehérjeforrás