Mandula

A mandula magas E-vitamin-tartalma révén segít a szervezet regenerálódásában, az oxidatív stressz leküzdésében. B- és P-vitamin-tartalma mellett ásványi anyagokban (magnézium, réz, mangán, cink) is gazdag. Magas fehérje- és élelmirost-tartalma alacsony szénhidrát-tartalommal párosul, így ideális lehet a sportolást követő regenerációhoz.

Nassolás helyett ropogtassunk inkább mandulát, nemcsak finom, egészséges is! Segít a kardiovaszkuláris betegségek megelőzésében, szabályozza a koleszterin- és vércukorszintet, védi az idegrendszert, rosttartalmánál fogva pedig jótékony hatású az emésztésre.

Használjuk süteményekhez, kenyérfélékhez, piskótához, kalácshoz, szórhatjuk kásákra, krémlevesekre, müzlibe. Nemcsak finomabbá és egészségesebbé, hanem dekoratívabbá is teszi fogásainkat, süteményeinket.

Bio változatban is kapható.

Tápértékek

  • Energia (KJ/Kcal): 2407/575
  • Zsír (g/100g): 49,4
  • amelyből telített zsírsavak (g/100g): 3,7
  • Szénhidrát (g/100g): 21,7
  • amelyből cukor (g/100g): 3.9
  • Fehérje (g/100g): 21,2
  • Só (g/100g): ˂0,01

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

Nem találhatóak kapcsolódó bejegyzések