Mák

A mák gazdag ásványi anyagokban (pl. kalcium, foszfor, vas), B- és E-vitaminban. Zsírtartalmának nagy része telítetlen zsírsavakból tevődik össze. Segítségével megelőzhető a csontritkulás, támogatja a fogképzést, az emésztést, jó hatással van a szív- és érrendszerre, stresszoldó hatású. Az érett mákszemek biztonsággal fogyaszthatóak, az ópiumszármazékokat a termés héja (mákgubó) tartalmazza.
Használhatjuk édességek, sütemények (mákos tészta, mákos rétes, mákos guba stb.) készítéséhez, édes vagy sós péksütemények tésztájába keverve, illetve tetejére szórva.

Tápértékek

  • Energia (KJ/Kcal): 2198/525
  • Zsír (g/100g): 41,6
  • amelyből telített zsírsavak (g/100g): 4,5
  • Szénhidrát (g/100g): 28,1
  • amelyből cukor (g/100g): 3,0
  • Fehérje (g/100g): 18,0
  • Só (g/100g): ˂0,03

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

Nem találhatóak kapcsolódó bejegyzések