Arany lenmagliszt

Az arany lenmagliszt a barna lenmaglisztnél enyhébb aromával és erőteljesebb a sűrítő hatással rendelkezik. Főzéshez, turmixokba és gluténmentes pékáruk, sütik tésztájába egyaránt ajánljuk.

A lenmag gazdag rost-, fehérje- és ásványianyag-forrás. Fitoösztrogén-(lignan-) tartalma jó hatással van a hormonháztartásra, elősegíti a peteérést és csökkentheti a menopauza kellemetlen tüneteit.

A lenmagok egészben történő fogyasztása könnyíti a bélműködést, segíti az emésztést, ugyanakkor a tápanyagok kevésbé tudnak felszívódni, mert a magok gyakran egészben haladnak át a tápcsatornán. A lenmaglisztből jobban felszívódnak, ezáltal hasznosulnak az értékes tápanyagok.

Csökkenti a gyomorsavtermelést.
Lecserélhetjük vele a hagyományos liszt egy részét, illetve salátával, müzlivel vagy túróval keverve  fogyaszthatjuk, péksütemények, pogácsák tésztájába adagolhatjuk, tetejére szórhatjuk. Sűrítésre is kiválóan alkalmas, mivel nagy mennyiségű folyadékot és zsiradékot képes felvenni. Szezámliszttel keverve védheti a fogakat.

Tápértékek

  • Energia (KJ/Kcal): 1222 kJ / 294 kcal
  • Zsír (g/100g): 7,2 g
  • amelyből telített zsírsavak (g/100g): 1,8 g
  • Szénhidrát (g/100g): 2,9 g
  • amelyből cukor (g/100g): 2,7 g
  • Fehérje (g/100g): 36,9 g
  • Só (g/100g): 0,1 g

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

Nem találhatóak kapcsolódó bejegyzések