Lenmagliszt
A lenmag gazdag rost-, fehérje-, és ásványianyag-forrás, térségünk szuperélelmiszere. Fitoösztrogén-tartalma (lignan) jó hatással lehet a hormonháztartásra, elősegíti a peteérést és csökkentheti a menopauza kellemetlen tüneteit.
A Grapoila lenmagliszt a hideg sajtolás eredménye, a lenmagok csökkentett zsírtartalmú, őrölt változata.
A lenmagok egészben történő fogyasztása könnyíti a bélműködést, segíti az emésztést, ugyanakkor a tápanyagok kevésbé tudnak felszívódni, mert a magok gyakran egészben haladnak át a tápcsatornán. A lenmaglisztből azonban már fel tudnak szívódni és hasznosulnak az értékes tápanyagok. A lenmnagliszt fogyasztása csökkentheti a gyomorsavtermelést.
Lecserélhetjük vele a hagyományos liszt egy részét, illetve salátával, müzlivel vagy túróval keverve fogyaszthatjuk, péksütemények, pogácsák tésztájába adagolhatjuk, tetejére szórhatjuk. Sűrítésre is alkalmas, mivel nagy mennyiségű folyadékot és zsiradékot képes felvenni.
Tápértékek
- Energia (KJ/Kcal): 1342/321
- Zsír (g/100g): 18,88
- amelyből telített zsírsavak (g/100g): 8,88
- Szénhidrát (g/100g): 4,64
- amelyből cukor (g/100g): 4,40
- Fehérje (g/100g): 33,18
- Só (g/100g): <0,03
Kapcsolódó Receptek
Nem találhatóak kapcsolódó receptek
Kapcsolódó Bejegyzések
Nem találhatóak kapcsolódó bejegyzések