Szezámmagliszt
Rendkívül hatásos kalcium- és magnéziumforrás, erősíti az immunrendszert és az izomzat védelmét is szolgálja. Magas rosttartalmának köszönhetően már kis mennyiségben is a jóllakottság érzését kelti. Kalória- és szénhidráttartalma alacsony.
Sokoldalúan felhasználható, és akár más maglisztekkel is keverhető. Mivel nagy mennyiségű folyadék és zsiradék felvételére képes, a sütésen kívül alkalmas az ételek sűrítésére is, de kesernyés íze miatt mértékkel használjuk. Különleges rántott húst készíthetünk, ha a búzalisztet szezámliszttel helyettesítjük a panírban. Sörrel hígítva ízletes zöldségbundát alkothatunk.
Tápértékek
- Energia (KJ/Kcal): 1624/388
- Zsír (g/100g): 12,79
- amelyből telített zsírsavak (g/100g): 1,95
- Szénhidrát (g/100g): 4,57
- amelyből cukor (g/100g): 4,29
- Fehérje (g/100g): 55,62
- Só (g/100g): 0,30
Kapcsolódó Receptek
Nem találhatóak kapcsolódó receptek
Kapcsolódó Bejegyzések
Nem találhatóak kapcsolódó bejegyzések