Szezámmagliszt

Rendkívül hatásos kalcium- és magnéziumforrás, erősíti az immunrendszert és az izomzat védelmét is szolgálja. Magas rosttartalmának köszönhetően már kis mennyiségben is a jóllakottság érzését kelti. Kalória- és szénhidráttartalma alacsony.

Sokoldalúan felhasználható, és akár más maglisztekkel is keverhető. Mivel nagy mennyiségű folyadék és zsiradék felvételére képes, a sütésen kívül alkalmas az ételek sűrítésére is, de kesernyés íze miatt mértékkel használjuk. Különleges rántott húst készíthetünk, ha a búzalisztet szezámliszttel helyettesítjük a panírban. Sörrel hígítva ízletes zöldségbundát alkothatunk.

Tápértékek

  • Energia (KJ/Kcal): 1624/388
  • Zsír (g/100g): 12,79
  • amelyből telített zsírsavak (g/100g): 1,95
  • Szénhidrát (g/100g): 4,57
  • amelyből cukor (g/100g): 4,29
  • Fehérje (g/100g): 55,62
  • Só (g/100g): 0,30

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

Nem találhatóak kapcsolódó bejegyzések