Tökmagliszt

A tökmagliszt bio és konvencionális változatban is kapható. Nagy örömünkre 2020-ban a Grapoila Bio Tökmagliszt a világ legrangosabb ételkóstoló versenyén, a Great Taste-en kétcsillagos, kiváló minősítést szerzett.

Lisztünket héj nélküli olajtökből készítjük, íze és illata jellegzetes, színe élénkzöld. A gluténmentes tökmagliszt fogyasztását kifejezetten ajánljuk vegán étrendet követőknek, hiszen kiemelkedően magas a fehérjetartalma, ráadásul 8-féle esszenciális aminosav található benne, ezáltal aminosav-összetétele is szinte tökéletes. Szénhidrát- és zsírtartalma ugyanakkor alacsony, így jól illik az alacsony energiatartalmú diétákba is. Foszfortartalma segíti az agyi és idegi működést, lassítja az időskori agyi leépülés folyamatát. Rendszeres fogyasztása jótékony hatással bír a hólyag- és prosztata megbetegedésekre.

Használhatjuk sütemények és melegkonyhai ételek készítéséhez, zsemlék, pogácsák, különleges kenyerek tésztájához adagolva, turmixba, joghurtba, müzlibe keverve.

A hagyományos fehér liszt akár 30%-át is helyettesíthetjük vele. Csodálatos, zöld színével különlegessé varázsolja ételeinket.

Tápértékek

  • Energia (KJ/Kcal): 1479/352
  • Zsír (g/100g): 7,20
  • amelyből telített zsírsavak (g/100g): 3,11
  • Szénhidrát (g/100g): 4,31
  • amelyből cukor (g/100g): 3,95
  • Fehérje (g/100g): 61,76
  • Só (g/100g): 0,03

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

Tökmag – dietetikus szemmel

A tökmag az egyik leginkább – indokolatlanul – mellőzött, hazai, olajos mag. Pedig ízletes, tápanyagokban gazdag és jelentős vegán fehérjeforrás