Kukoricacsíra-olaj

Aranysárga szín és édeskés, lágy íz jellemzi. Esszenciális zsírsavakban és vitaminokban (pl. antioxidáns hatású E-vitamin) gazdag olaj. Pozitív élettani hatásai és bőrápoló tulajdonsága miatt  külső és belső felhasználása egyaránt javasolt.

Az olaj jótékony hatású lehet az emésztésre, védi a szív- és érrendszert, csökkenti a magas vérnyomást, immunerősítő, gyulladáscsökkentő hatású. Kiváló bőrtápláló tulajdonságainak köszönhetően a bőr és a haj ápolására egyaránt alkalmas.

Önmagában is fogyasztható, de remek ízesítője lehet salátáknak, krémeknek, szószoknak, leveseknek, zöldségeknek, továbbá sütésre, főzésre is alkalmas.

Tápértékek

  • Energia (KJ/Kcal): 3662/891
  • Zsír (g/100g): 98,94
  • amelyből telített zsírsavak (g/100g): 11,27
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav (g/100g): 30,13
  • Többszörösen telítetlen zsírsav (g/100g): 57,54
  • Omega-3 zsírsav (g/100g): 0,43
  • Omega-6 zsírsav (g/100g): 53,75
  • Szénhidrát (g/100g): <0,03
  • amelyből cukor (g/100g): <0,03
  • Fehérje (g/100g): <0,2
  • Só (g/100g): <0,03
  • E-vitamin (mg/100g): 21,31

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

Újabb nemzetközi elismerést kapott bio kukoricacsíra olajunk!

A Grapoila hidegen sajtolt bio kukoricacsíra-olaja a tavalyi év után idén ismét elnyerte a Great Taste csillagot a világ egyik leghíresebb ételkóstoló versenyén.