Kukoricacsíra-olaj
Aranysárga szín és édeskés, lágy íz jellemzi. Esszenciális zsírsavakban és vitaminokban (pl. antioxidáns hatású E-vitamin) gazdag olaj. Pozitív élettani hatásai és bőrápoló tulajdonsága miatt külső és belső felhasználása egyaránt javasolt.
Az olaj jótékony hatású lehet az emésztésre, védi a szív- és érrendszert, csökkenti a magas vérnyomást, immunerősítő, gyulladáscsökkentő hatású. Kiváló bőrtápláló tulajdonságainak köszönhetően a bőr és a haj ápolására egyaránt alkalmas.
Önmagában is fogyasztható, de remek ízesítője lehet salátáknak, krémeknek, szószoknak, leveseknek, zöldségeknek, továbbá sütésre, főzésre is alkalmas.
A termék BIO változata mind 2018-ban, mind 2019-ben a világ legismertebb és leghíresebb, vakteszten alapuló ételkóstoló versenyén (szokás az élelmiszerek „Oscar”-jának is nevezni), a Great Taste-en nagy büszkeségünkre elnyerte a Great Taste csillagot.
Tápértékek
- Energia (KJ/Kcal): 3662/891
- Zsír (g/100g): 98,94
- amelyből telített zsírsavak (g/100g): 11,27
- Egyszeresen telítetlen zsírsav (g/100g): 30,13
- Többszörösen telítetlen zsírsav (g/100g): 57,54
- Omega-3 zsírsav (g/100g): 0,43
- Omega-6 zsírsav (g/100g): 53,75
- Szénhidrát (g/100g): <0,03
- amelyből cukor (g/100g): <0,03
- Fehérje (g/100g): <0,2
- Só (g/100g): <0,03
- E-vitamin (mg/100g): 21,31
Kapcsolódó Receptek
Nem találhatóak kapcsolódó receptek
Kapcsolódó Bejegyzések
A Grapoila hidegen sajtolt bio kukoricacsíra-olaja a tavalyi év után idén ismét elnyerte a Great Taste csillagot a világ egyik leghíresebb ételkóstoló versenyén.