Mustármagolaj

Nagy örömünkre a Grapoila mustármagolaj 2020-ban a világ legrangosabb ételkóstoló versenyén, a Great Taste-en szelíd, letisztult ízvilágával, diós aromájával kiérdemelte a Great Taste csillagot.

A hidegen sajtolt mustármagolaj aranysárga színű, kellemesen mustár illatú olaj. Omega-3 és -6 zsírsavakban gazdag, valamint A- és E-vitamin tartalma is magas, a béta-karotin mellett. Esszenciális zsírsavtartalmának köszönhetően hozzájárulhat a sejtfalak erősítéséhez és rugalmassá tételéhez, a memória és a mentális tevékenységek serkentéséhez, továbbá erős antibakteriális hatással bír.

A mustármagolaj helyi vérbőséget okoz, ezért külsőleg, reumás- és ízületi panaszok enyhítésére is használják. Meleg lábfürdőbe téve – az oldódás elősegítése érdekében pl. tejjel keverve – megfázás esetén is hatásos lehet.

A Grapoila mustármagolajjal salátákat ízesíthetünk, majonézt, pácokat készíthetünk, húsokat tehetünk pikánsabbá. Az indiai konyha egyik alap alkotóeleme. Viszonylag magas füstpontja miatt bátran süthetünk, főzhetünk vele magasabb hőfokon.

Tápértékek

  • Energia (KJ/Kcal): 3695/899
  • Zsír (g/100g): 99,84
  • amelyből telített zsírsavak (g/100g): 16,52
  • Többszörösen telítetlen zsírsav (g/100g): 19,11
  • Omega-3 zsírsav (g/100g): 10,16
  • Omega-6 zsírsav (g/100g): 8,95
  • Szénhidrát (g/100g): 0,06
  • amelyből cukor (g/100g): <0,03
  • Fehérje (g/100g): <0,2
  • Só (g/100g): <0,03
  • E-vitamin (mg/100g): 3

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

Azért az íz az úr! Újabb Great Taste győzelmek születtek!

Egy újabb elismerés, mely azt bizonyítja, hogy a minőségi alapanyagok, a hagyományos préstechnika és a szakértelem találkozásából olyan íz születik, mely előtt fejet hajt a világ.