Mákolaj

Halványsárga színű, mákra jellemző illattal rendelkező olaj. Omega-6 zsírsavban gazdag, mely jótékonyan hat a vérkeringésre és az immunrendszerre. Mákliszttel együtt alkalmazva segít a csontritkulás megelőzésében.

A mákolaj nagyon jól használható salátákhoz, öntetekhez citrommal, gránátalmával párosítva. Édességek, gyümölcslevesek díszítéséhez, illetve süteménykrémekhez használhatjuk. Az olaj jól párosítható piros bogyós gyümölcsökkel, zöldsalátákkal és sajtokkal is.

A beérkező alapanyag morfintartalmát minden alkalommal laborvizsgálatokkal ellenőriztetjük.

A mákolaj nem hevíthető, ezért kizárólag utóízesítésre, díszítésre használjuk. Bio változatban is gyártjuk.

Tápértékek

  • Energia (KJ/Kcal): 3695/899
  • Zsír (g/100g): 99,86
  • amelyből telített zsírsavak (g/100g): 11,17
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav (g/100g): 15,83
  • Többszörösen telítetlen zsírsav (g/100g): 72,57
  • Szénhidrát (g/100g): <0,03
  • amelyből cukor (g/100g): <0,03
  • Fehérje (g/100g): <0,2
  • Só (g/100g): <0,03
  • E-vitamin (mg/100g): 4,6

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

A dió és a mák – dietetikus szemmel

A dió és a mák, a két, hazánkban legismertebb olajos mag évszázadok óta jelent tápanyagforrást az itt élőknek. Nem véletlen a népszerűségük.