Tökmagolaj pörkölt magból

Itt a Grapoila legújabb tökmagolaj-változata – pörkölt tökmagból! Az gyártási eljárás változatlanul a mechanikai sajtolás, de a magokat préselés előtt finoman megpörköljük. Igaz, hogy így veszítünk egy keveset a hőérzékeny vitaminokból és tápanyagokból, viszont a pörkölt magból sajtolt olaj olyan szintű kulináris élvezetet nyújt, ami az ínyencek számára megér ennyi áldozatot. (Aki a tökmagolaj áldásos hatásai miatt fogyasztaná ezt az olajat, az továbbra is megtalálja kínálatunkban a pörköletlen magból sajtolt változatot, a mag teljes tápanyagarzenáljával.) 

A pörkölt változat 2022-ben Great Taste csillagot nyert a világ legrangosabb ételkóstoló versenyén, Londonban. A neves szakértőkből álló zsűri véleménye szerint „csodás illata egyből kóstolásra csábít, az olaj selymesen körbefut a szájban, miközben a pirított aromával vegyülő diós tökmagíz szépen kiteljesedik anélkül, hogy túlontúl intenzívvé válna.” 

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

Tökmag – dietetikus szemmel

A tökmag az egyik leginkább – indokolatlanul – mellőzött, hazai, olajos mag. Pedig ízletes, tápanyagokban gazdag és jelentős vegán fehérjeforrás

Ismét csillagosra vizsgáztak olajaink a világ leghíresebb „ízversenyén”, a londoni Great Taste-en!

A Great Taste versenyeken a neves szakemberekből álló zsűri „vakon” teszteli a benevezett ételeket és italokan. Itt tehát valóban csak az íz, illat és állag számít.

Miért van kétféle tökmagolajunk?

A tökfélék családjánál aligha akad sokszínűbb. Az ehető tökfélék rendszerint a sütőben vagy tökfőzelékként végzik, pedig a zsenge tök nyersen és akár a héjával, virágjával együtt is fogyasztható.