Repcemagolaj
A repcemagból kinyert olaj semleges ízű és illatú alapanyag. Tökéletes a napraforgóolaj helyettesítésére, nem hőérzékeny, füstpontja magas, így bátran használhatjuk sütéshez, pároláshoz. Emellett tésztákat, salátákat és zöldségeket is ízesíthetünk vele, majonézhez is kiváló.
A repcemagolaj magas Omega-3 zsírsavtartalommal rendelkezik, fogyasztása immunerősítő és idegnyugtató hatású lehet. Külsőleg alkalmazva védi a bőrt a káros környezeti hatások ellen, magas E-vitamin-tartalmánál fogva lassítja a bőr öregedését, a ráncok kialakulását, javítja az A-vitamin felszívódását, védi a szervezetet az oxidációs folyamatoktól.
Bio változatban is kapható!
Tápértékek
- Energia (KJ/Kcal): 3674/894
- Zsír (g/100g): 99
- amelyből telített zsírsavak (g/100g): 13,38
- Egyszeresen telítetlen zsírsav (g/100g): 10,89
- Többszörösen telítetlen zsírsav (g/100g): 74,73
- Szénhidrát (g/100g): 0,66
- amelyből cukor (g/100g): 0,16
- Fehérje (g/100g): <0,2
- Só (g/100g): 0,1
- E-vitamin (mg/100g): 43
Kapcsolódó Receptek
Nem találhatóak kapcsolódó receptek
Kapcsolódó Bejegyzések
Nem találhatóak kapcsolódó bejegyzések