Szezámmagolaj
A szezámolajat világossárga szín és jellegzetes szezámillat jellemzi. A keleti konyha egyik legfontosabb alapanyagaként ismert, süthetünk és főzhetünk vele. Jól hevíthető, füstpontja magas, így wokban vagy grill-lapon is süthetünk vele.
Jól illik hozzá a koriander, a gomba, az intenzív aromájú fűszerek. Különleges ízt, keleties jelleget kölcsönöz a ételeknek.
Magas lecitintartalma miatt jótékonyan hat az idegrendszerre, használatával bőrünk épségét is megóvhatjuk. Mákliszttel és mákolajjal együtt alkalmazva segít a csontritkulás megelőzésében.
Tápértékek
- Energia (KJ/Kcal): 3627/882
- Zsír (g/100g): 97,72
- Linolsav (%): 42
- Linolénsav (%): 0,6
- Olajsav (%): 41
- Szénhidrát (g/100g): <0,03
- amelyből cukor (g/100g): <0,03
- Fehérje (g/100g): <0,2
- Nátrium (g/100g): <0,01
- E-vitamin (mg/100g): 17,80
Kapcsolódó Receptek
Nem találhatóak kapcsolódó receptek
Kapcsolódó Bejegyzések
Nem találhatóak kapcsolódó bejegyzések