Szőlőmagolaj

A Grapoila szőlőmagolajat bio és konvencionális változatban is gyártjuk. Nagy büszkeségünkre a Grapoila Szőlőmagolaj 2020-ban a Great Taste nevű nemzetközi ételkóstoló vesenyen két csillagos, kiváló minősítést szerzett.

A napérlelte szőlőszemek magvából hidegsajtolással előállított, feldolgozott szőlőhöz hasonló illatú, zöldes színű szőlőmagolaj alapvető szerepet játszik napjaink korszerű, egészséges táplálkozásában.

Könnyen emészthető és koleszterinmentes, rezveratroltartalmánál fogva erős antioxidáns hatású. Baktericid tulajdonsága miatt eredménnyel használható az ekcémás, száraz bőr tüneti kezelésében, és egyéb, gyulladásos folyamatok gyógyításában. Tápláló összetevői, valamint könnyű és gyors felszívódása miatt igen hatékony bőr- és hajápoló, és a narancsbőr elleni küzdelemben is bevethető. Előnyös élettani tulajdonságainak köszönhetően az egyik legértékesebb növényi olajfélének tartják.

Füstpontjánál fogva sütéshez, főzéshez, sütemények tésztájának, töltelékének ízesítéséhez, levesek, húsok, mártások, szószok utóízesítéséhez, saláták dekorálásához, ízének gazdagításához használhatjuk. (Aki élettani hatásai miatt fogyasztja, az kerülje az olaj hevítését, hogy ne sérüljenek az értékes tápanyagok.)

Tápértékek

  • Energia (KJ/Kcal): 3694/898
  • Zsír (g/100g): 99,81
  • amelyből telített zsírsavak (g/100g): 11,69
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav (g/100g): 15,75
  • Többszörösen telítetlen zsírsav (g/100g): 72,37
  • Omega-3 zsírsav (g/100g): 0,35
  • Omega-6 zsírsav (g/100g): 72,20
  • Szénhidrát (g/100g): 0,05
  • amelyből cukor (g/100g): <0,03
  • Fehérje (g/100g): <0,2
  • Só (g/100g): 0,125
  • E-vitamin (mg/100g): 6,32

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

Szőlőmag – dietetikus szemmel

Szabó Adrienn, dietetikus mesél a szőlőmagolaj tulajdonságairól, használatáról és áldásos hatásairól szervezetünkre.