Tökmagolaj

Különleges ízvilágú, lágy, vöröses színű olaj. A tökmagot nem pörköljük, értékes beltartalma a mechanikus hidegen sajtolás során nem károsul, és az olajhoz semmilyen adalék nem kerül.

A héj nélkül préselt tökmagolaj az úgynevezett „olajtök” héj nélküli magjából készül, íze lágyabb, kevésbé karakteres. Ezzel a technológiával – igény esetén – héjával préselt tökmagolajat is előállítunk a kanadai tök – bébiételgyártás melléktermékeként keletkező – héjas magjából.

Életteni hatásait tekintve javítja a vérkeringést, kedvezően befolyásolja a vérnyomást. Kismamák és babák „védelmezőjeként” is ismert. Erősíti az immunrendszert, lassítja az öregedést és az érelmeszesedést. Íze lágyabb a hagyományosan sózva, pörkölve készült olajénál. Férfiak esetében ajánljuk prosztataproblémák megelőzésére és kezelésére.

Ideális hidegkonyhai ételek, mártások és saláták készítéséhez, krémlevesek tetejére is csepegtethetjük, utolsó „simításként”.

Tápértékek

  • Energia (KJ/Kcal): 3695/899
  • Zsír (g/100g): 99,86
  • amelyből telített zsírsavak (g/100g): 21,13
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav (g/100g): 29,83
  • Többszörösen telítetlen zsírsav (g/100g): 48,1
  • Omega-6 zsírsav (g/100g): 47,81
  • Szénhidrát (g/100g): <0,03
  • amelyből cukor (g/100g): <0,03
  • Fehérje (g/100g): 0,2
  • Só (g/100g): <0,03
  • E-vitamin (mg/100g): 16,4

Kapcsolódó Receptek

Nem találhatóak kapcsolódó receptek

Kapcsolódó Bejegyzések

Tökmag – dietetikus szemmel

A tökmag az egyik leginkább – indokolatlanul – mellőzött, hazai, olajos mag. Pedig ízletes, tápanyagokban gazdag és jelentős vegán fehérjeforrás