Szeretnétek megtudni hogyan készülnek termékeink? A szőlővel kezdődött minden, több mint 10 évvel ezelőtt. Felfigyeltünk rá, hogy a borászatok csak úgy ontják magukból a szőlőtörkölyt és nem igazán tudtak vele mit kezdeni. Pedig ez a melléktermék kincset rejt, méghozzá a tápanyagdús maghéj és a sok-sok picinyke mag formájában. A szőlőhéjat először is szét kell választani a magoktól, és mindkettőt jó alaposan meg kell szárítani. A szőlőhéjat ezután megőröljük, és ebben a formában forgalmazzuk is, mert kiváló antioxidáns forrás. A szőlőmagból olajat préselünk; emellett pellet (préselvény) is keletkezik, amelyből őrléssel szőlőmaglisztet készítünk.
A szőlőhéjőrleményt és szőlőmaglisztet használhatjuk kenyérsütéshez adalékként, süteményekbe, joghurtba keverve. Az olaj ülepítése során keletkező szőlőmagolaj-iszapot kozmetikumként kínáljuk. Kiválóan használható arcpakolásként, bőrradíként és masszázsalapként, mert telis-tele van bőrtápláló hatóanyagokkal és kizárólag természetes összetevőkből áll.
Azon magok üledékeiből, amelyek finomak, krémeket készítünk, ilyen pl. a dió-, mandula-, tökmagkrém.
A szőlőmagolajat felhasználhatjuk sütéshez, főzéshez és táplálék-kiegészítőként is, mivel telítetlen zsírsav-, vitamin- és antioxidáns-forrás. A szőlőmagolaj felhasználásával szappant és ajakbalzsamot is készítünk.
Egyéb termékeink előállítása is a fent leírt elven alapszik, így minden termékvariációnkból van olaj, liszt és krém/ iszap..
Büszkék vagyunk arra, hogy a gyártási folyamat során nem keletkezik hulladék. Ez a „zero waste” technológia lényege.
Nekünk fontos, hogy a jövő generációja is élvezni tudja a természet adta szépségeket. Reméljük, sok apró, helyes döntéssel és odafigyeléssel Te is hozzájárulsz környezetünk védelméhez.
Kukkants be püspökladányi üzemünkbe!