Tudod, mi a különbség a nagyüzemi, finomított étolajok és a hidegen sajtolt olajok között? Szinte minden: a technológia, az összetétel, az élettani hatás, a szín, az illat, hogy az ízről ne is beszéljünk.
Szeretnétek megtudni hogyan készülnek termékeink? A szőlővel kezdődött minden, több mint 10 évvel ezelőtt. Felfigyeltünk rá, hogy a borászatok csak úgy ontják magukból a szőlőtörkölyt és nem igazán tudtak vele mit kezdeni.
Sok tévhit van köztudatban a „bio”, „öko”, „organikus” kifejezésekkel és az ilyen jelöléssel ellátott termékekkel kapcsolatban. Célunk az előítéletek eloszlatása, az információk tényekkel, érvekkel és saját tapasztalatokkal való alátámasztása.
Az emberiség régóta ismeri és használja (kezdetben szakrális és kozmetikai, majd étkezési célra) a hidegen sajtolt olajokat, melyek egészségvédő hatása természetesen csak jóval később vált tudományosan megalapozottá.