Grapoila    /    Blog    /    Kézmosás? Örömmel!


Kézmosás? Örömmel!

 

Az utóbbi hetek, hónapok rengeteg tanulsággal szolgáltak mindannyiunk számára, megtanultunk például – sebészi precizitással – kezet mosni. Ennek az új tudásnak a boldog békeidőkben is remek hasznát vesszük majd, hisz gondoljunk csak bele, hányszor örvendeztetik meg a gyerekek egymást vagy a szüleiket valami oviból, suliból hazahurcolt bacival vagy vírussal. Ha a legkisebbek is elsajátítják ezeket a „mesterfogásokat”, csökken a fertőzés veszélye, esélye.

(Itt megnézheted, hogyan is néz ki az alapos kéztisztítás a gyakorlatban: SOTE oktatóvideó)  

A szakemberek szerint a kellő hosszúságú és alapos, szappannal történő kézmosás „lefegyverzi” a kórokozókat, valamint eltávolítja azokat a bőr felületéről. Hazatérve tehát fontos, hogy első utunk a fürdőszobába vezessen. Ha a kedvenc szappanunkat használjuk a min. 20 másodperces művelethez, akkor egyáltalán nem fogjuk nyűgnek érezni a kézmosást, sőt, még egy kis élvezetet is csempészhetünk a dologba. Kezünk fokozott igénybevétele miatt, bőrünk védelme érdekében érdemes olyan szappant választanunk, mely azonfelül, hogy alaposan tisztít, bőrtápláló összetevőket is tartalmaz, így nem szárítja ki, hanem hidratálja, regenerálja a bőrünket. A szintetikus összetevők mellőzésére külön nem is hívnánk fel a figyelmet, hisz a natúrkozmetikumok kedvelői számára ez alap. A mi termékfejlesztőink abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy kiváló minőségű alapanyagokkal dolgozhatnak, mert a Grapoila hidegen sajtolt olajai kimagasló antioxidáns-, esszenciális zsírsav- és E-vitamin-tartalmuknál fogva rendkívüli bőrápoló tulajdonságokkal bírnak. Ezért az értékes szőlőmag-, dió- és csipkeolaj felhasználásával, illetve további, természetes összetevőkkel olyan szappanokat alkottunk, melyek tökéletesen tisztítanak, ugyanakkor megnyugvást jelentenek a bőr számára. A dióolajos szappan édeskés, szegfűszeges fűszerillatával testet-lelket kényeztet, és tökéletesen „bánik” az érzékeny, ekcémára hajlamos bőrrel. Az édes, virágos-gyümölcsös illatú csipkeolajos szappan specialitása a száraz, igénybevett bőr hidratálása, emellett egyedülálló anti-aging tulajdonságokkal bír. A szőlőmagolajos szappan a rozmaring és a citromfű illóolajának köszönheti frissítő illatát, mélyen hidratálja a bőrt, gyulladáscsökkentő és bőröregedést gátló hatású.

 

Grapoila tippek natúrszappanjaink mellé:

  • Annak érdekében, hogy minél tovább tartson a szappan és vele együtt az élvezet, ügyelj arra, hogy ne álljon víz a szappantartóban. Legjobb, ha bordázott szappantartót használsz, melyből alul ki tud folyni a víz, így nem ázik szét a szappan. Emlékszel még gyerekkorunk mágneses, falra rögzíthető szappantartójára? Képzeld, még mindig kapható…
  • A kézmosás hatékonysága érdekében jobb, ha egy darabig most mellőzöd a gyűrű-, illetve karkötőviselést, hogy a kórokozók sehová se tudják befészkelni magukat.
  • A csuklódat se hagyd ki a rituáléból, terjedjen ki arra is a kézmosás.