GRAPOILA BIO – magosra tettük a mércét

 

Az elmúlt évtizedekben számos kutatás támasztotta alá, milyen szoros az összefüggés a környezeti hatások, a táplálkozásunk és az egészségünk között. A környezet- és egészségtudatosság felerősödésével megnőtt a kereslet a tápanyagdús, vegyszermaradványoktól mentes és a lehető legtermészetesebb módon előállított termények, konyhai alapanyagok iránt. Ezek nemcsak beltartalmi értéküket, hanem ízüket tekintve is felülmúlják vegyszeres társaikat, gondoljunk csak a kőzetgyapoton nevelgetett, ízetlen primőrökre. A nagyüzemi gazdálkodásban – a hozamfokozás, a kártevő-mentesítés és az „évszaktól független”, bőséges termés érdekében – szinte minden eszközt (génmanipuláció, műtrágyák, növényvédő-, rovarirtó-, gombaellenes és gyomirtószerek, állati hozamfokozók, gyógyszerek) bevethetnek, a szermaradványok pedig egészségügyi kockázatot rejthetnek.

 

Az ökológiai gazdaságokban szigorú szabályok szerint folyik a munka. A földeken műtrágya helyett szerves trágyát használnak, a biológiai növényvédelem részeként kemikáliák helyett szervezet- és környezetbarát „növényvédőszereket” alkalmaznak (kártevők természetes ellenségeit, mikrobiológiai rovar- és gombaölő szereket, biotechnikai növényvédelmi eszközöket vetnek be). Az ökológiai állattartás előírásai szintén szigorúak, az állatoknak kellő életteret és „emberi” bánásmódot kell biztosítani, takarmányuk kizárólag ökológiai gazdálkodásból származhat, tilos a növekedésserkentők, termelésfokozók, hormonok, antibiotikumok és bizonyos adalékok használata.

 

A BIO termékeket a csomagoláson szereplő „bio”, „öko” vagy „organic” előtag különbözteti meg a konvencionális termékektől, illetve az ellenőrző szervezet megnevezése, logója. (Jó tudni, hogy a „vegyszermentes”, „natúr”, illetve „hagyományos” feliratok nem takarnak bio minőséget.)

 

Aki BIO termékeket választ, biztos lehet benne, hogy az alapanyag előállítása és feldolgozása szigorúan ellenőrzött körülmények között történik, és a termékek íze, tápanyagtartalma, egészségre gyakorolt hatása kimagasló.

 

Valamennyi Grapoila termék esetében nagy gondot fordítunk az ellenőrzött, minőségi alapanyagok beszerzésére. 18-féle növény magjából sajtolunk olajokat és állítunk elő egyéb termékeket (gluténmentes lisztek, gourmet krémek) – BIO változatban is.

 

A biotermékeink alapanyagául szolgáló magokat hazai, illetve unióbeli ökogazdaságokból szerezzük be, és BIO minősítésű gépsorainkon dolgozzuk fel. A gyártás során semmilyen adalék, színezék, ízfokozó vagy mesterséges állagjavító nem kerül sem bio, sem konvencionális termékeinkbe. A feldolgozás során is a lehető legkíméletesebb eljárást – pörkölésmentes hidegsajtolás – alkalmazzuk, ezáltal olajaink az alapanyagul szolgáló magok valamennyi értékes összetevőjét (bioaktív anyagok, telítetlen zsírsavak, vitaminok, ásványi anyagok stb.), íz- és illatanyagát változatlan formában megőrzik – ezáltal élvezetünkre és egészségünkre válnak. Hidegen sajtolt bio olajaink ízvilága nemcsak a hazai vásárlókat, hanem a Great Taste (a világ egyik leghíresebb ételkóstoló versenye) zsűrijét is rendszeresen lenyűgözi. Bio Kukoricacsíra-olajunk 2018-ban és 2019-ben is kiérdemelte a Great Taste csillagot, Bio Napraforgó olajunk pedig 2019-ben kimagasló, kétcsillagos minősítés szerzett. 

 

A Grapoila termékek nemcsak egészségesek, finomak és természetesek. Zero Waste technológiánk garanciát jelent arra, hogy a gyártási folyamat is környezetbarát módon, azaz hulladéktermelés nélkül zajlik. 

 

Bio termékeinket megtalálod webshopunkban, illetve megvásárolhatod Budapesten, a Csörsz utcai BIOPIACON (minden szombaton 6:30-13:00 óra között).