Itt hevert a szemünk előtt, egy karnyújtásnyira tőlünk.

Minden ezzel kezdődött. Az első Grapoila termék a szőlőmagolaj volt.

És volt egy 19 éves diáklány, aki meglátta, és az ő karja nyúlt a szemétbe érte. Pedig tizenévvel ezelőtt már mind többet lehetett olvasni arról, hogy a szőlő magja értékes olajat rejt, de még egyáltalán nem volt széles körben ismert hazánkban. A borászatok, szőlészetek akkoriban még mindig tonnaszám dobták ki a borkészítés első fázisában keletkező törkölyt, amit maximum pálinkafőzdéknek vagy állati takarmánynak adtak el disznók etetéséhez. Cégünk ügyvezető-tulajdonosa még diákként hallott a szőlőmag hideg sajtolással történő feldolgozásáról. Miután egy marketingfeladat témájaként kicsit jobban beleásta magát, meglátta benne az üzleti lehetőséget is. Itt kezdődik a Grapoila története. Még a mára világszerte ismert márkanevet is a szőlőmagolajnak köszönhetjük.

A szőlőmagolaj az egyik legsokoldalúbb hidegen sajtolt olaj

hidegen sajtolt szőlőmagolaj mind gasztronómiai, élettani és kozmetikai szempontból különleges a magolajok közt is. A speciális préstechnológiával, alacsony hőfokon préselt magok minden értékes tápanyaga megőrződik az olajban. Gazdag többszörösen telítetlen zsírsavakban, zsírban oldódó vitaminokban, polifenolokban és más antioxidáns hatású összetevőkben. Ezeknek köszönhetően a szőlőmagolaj jótékony hatással lehet szívre, keringésre és az érrendszerre, az immunrendszerre, véd a szabad gyökök káros hatásaitól, segíthet allergiák, gyulladásos betegségek esetén. Érdemes tehát rendszeresen fogyasztani szőlőmagolajat, akár naponta egy-egy kiskanállal.

A gasztronómiában is hamar kivívta a maga helyét a gourmet finomságok között. Azon kevés hidegen sajtolt olajok közé tartozik, amelyek magas füstpontjuknak köszönhetően sütéshez is használhatók. Íze jól passzol a sült húsokhozal, salátaolajnak, sajtok, gyümölcsök mellé is kitűnő.

Ugyanakkor speciális bőrápoló tulajdonságokkal rendelkezik, ezért az egyik legkeresettebb kozmetikai olaj. Minden bőrtípusra használható, mivel segít a faggyútermelés szabályozásában. Kiváló hidratáló, antioxidáns összetevői késleltetik a bőr öregedését, segítheti a sérült, foltos, ráncos bőr újraépülését. Keverhetjük krémekbe, használhatjuk smink alá vagy masszázsolajhoz.

Kiváló minőségű, díjnyertes termék

Miután a szőlőmagolaj a legrégebb óta gyártott termékünk. Bizton állíthatjuk, hogy van tapasztalatunk a legjobb minőségű alapanyag kiválasztásában, és a tiszta, jó ízű, kiváló beltartalmi értékekkel rendelkező olaj előállításában. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a 2020-as évben a világ leghíresebb, vakteszten alapuló ételkóstoló versenyén, a Great Taste-en, Londonban a neves szakemberekből álló zsűri két-csillagos, kiváló minősítést ítélt oda a Grapoila hidegen sajtolt szőlőmagolajnak.

Az olajokat és liszteket sok más termék előállításához is szívesen használják összetevőként. Gyártóként is sok élelmiszeripari és kozmetikai cég keres meg bennünket jó minőségű alapanyagokat keresve. A Great Taste nyertes szőlőmagolajunk például legutóbb egy nagyon különleges megbízatást kapott. A Nani almaecet gyümölcszselében ad rangjukhoz illő kíséretet a tölgyfahordóban érlelt, bio, szűretlen almaecetnek és a valódi almának.