A Grapoilánál feszült várakozással teltek az elmúlt hetek, melynek lezárásaként remek hírt kaptunk augusztus elején: az országtorta verseny mindkét kategóriájában az a torta nyert, melynek összetevői között Grapoila termék is szerepel!
A cukrászmesterek idén is fantasztikus alkotásokkal neveztek a versenyre, valamennyi döntőbe jutott torta méltán képviselheti hazánkat, a mi szívünknek azonban – az előbb említett okok miatt – a két győztes a legkedvesebb.
Fodor Sándor (Habcsók Cukrászda, Budapest) NAPRAFORGÓ névre keresztelt tortája lett az ország legjobbja egy különleges ízharmóniával, melynek esszenciája a napraforgó, a csokoládé, a körte és a hársméz, egy kis vilmoskörte pálinkával megbolondítva. A névadó összetevő a Grapoila pörkölt napraforgómag (egészben, illetve őrölt változatban), mely nyarat idéző, telt ízével meghatározza a torta karakterét.
Füredi Krisztián, a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda mestercukrásza tavaly a hidegen sajtolt Grapoila mogyoróolajat választotta kínálatunkból a tortájához, és nagy örömünkre megnyerte a versenyt CURIOSITAS nevű finomságával. Idén is minket ért a megtiszteltetés, Krisztián ezúttal a Grapoila sárgabarackmaglisztet álmodta tortába, pontosabban az országtorta cukormentes változatába. A BESZTERCE RÓZSÁJA névre keresztelt, győztes alkotásban a sárgabaracké a főszerep. A gyümölcs íze remekül harmonizál a dióval és az étcsokoládéval, és a csökkentett zsírtartalmú, gluténmentes Grapoila sárgabarackmaglisztnek köszönhetően még a piskótába is sikerült belecsempésznie azt az ötletgazdának.
Ha szívesen megkóstolnád az országtortákat, augusztus 20. után a győztes desszerteket megtalálod a nevesebb cukrászdák kínálatában, de érdemes azt a két helyet felkeresned, ahol egyből a mester keze alól kerülnek ki a finomságok.
Természetesen otthon is készíthetsz különleges desszerteket a Grapoila sárgabarackmaglisztjének, illetve pörkölt napraforgómagjának segítségével, melyet meg is őröltünk neked a tortalap-, süteménytészta- vagy krémkészítéshez. Maglisztjeink – típustól függően – akár a búzaliszt 100%-ának kiváltására is alkalmasak, használatukat pedig nemcsak a gluténmentesen étkezőknek ajánljuk, hanem mindazoknak, akik új ízekre, színekre, élményekre vágynak.
Aki még csak most ismerkedik a különféle maglisztekkel, az szemezgessen bátran honlapunk receptjei közül, a sikerélmény nem marad el!
A Magyarország Tortája verseny a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének, a Magyarország Cukormentes Tortája verseny az Egy Csepp Figyelem Alapítványnak a szervezésében zajlott.