A 2022-es Great Taste versenyen 110 országból több mint 14 000 nevezett terméket tesztelt a zsűri „vakon”, azaz ítéletüket semmilyen információval, marketingeszközzel, márkanévvel, csomagolással nem lehet befolyásolni, ezért az hiteles, pártatlan és megfellebbezhetetlen. Büszkék vagyunk rá, hogy a Grapoila termékek ötödik éve minden évben megállják a helyüket a versenyben, és egyre több olaj és liszt viselheti a legjobbaknak járó csillagos matricát.

Az idei évben három olajunkat neveztük a megmérettetésre

Hidegen sajtolt olajkínálatunk sokszínűségére eddig sem lehetett panasz, hiszen 20-féle magból préselünk olajat, de idén még erre is rálicitáltunk, és a régebb óta kapható Salátaolajunk mellett két vadonatúj termékkel leptük meg a londoni zsűrit. Nagy örömünkre mindhárom termék kitűnően vizsgázott, ami azt bizonyítja, hogy sem a minőséget, sem az ízt illetően nem kötünk kompromisszumot. Megalapulásunk óta, immár 13 éve azért dolgozunk, hogy a legfinomabb hidegen sajtolt olajok kerüljenek a fogyasztók asztalára és ételeibe, melynek kulcsa az ellenőrzött alapanyag, a tökéletesített préselési technika, a kíméletes eljárás és a 100%-ban természetes, adalékmentes összetevők. Ismerkedj meg a győztesekkel!

Ezt az olajkeveréket dietetikus és séf közreműködésével alkottuk meg. Célunk az volt, hogy olyan salátaolaj kerüljön a fogyasztók asztalára, amely ízével növeli a saláták élvezeti értékét, ugyanakkor pedig értékes tápanyagokkal turbózza fel azokat. Hogy mit adhat hozzá egy olajöntet az önmagukban is egészséges és tápláló zöldségekhez, gyümölcsökhöz? A Grapoila Salátaolajat úgy komponáltuk meg, hogy az jelentős mennyiségű – és optimális arányú – Omega-3 és Omega-6 zsírsavval, E-vitaminnal és egyéb antioxidáns tápanyaggal gazdagítsa a salátákat, hidegtálakat, ételeket. Salátaolajunk bio változatban is kapható. Megkóstolnád? 

Összetevők: hidegen sajtolt kukoricacsíra-olaj, napraforgóolaj, kendermagolaj és lenmagolaj

Kiemelt partnerünk, a salátáiról híres Eisberg azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy fejlesszünk egy olyan olajkeveréket, mely a „Csicseri Salátatál” ízeit hivatott kiteljesíteni. Az általunk megálmodott keleties olajmix ízharmóniája olyan jól sikerült, hogy a salátaimádók után a Great Taste zsűritagjait is „megkínáltuk” vele. Az olajmix annyira levette őket a lábukról, hogy egyből két csillagal jutalmazták és „isteninek” titulálták a szezám- és kukoricaolaj aranysárga keverékét. Az ízvilágában édes és sós, zsenge, „zöld” jegyeket hordozó olajjal kapcsolatban még elmondták, hogy szívesen használnák azt saját konyhájukban is. Kell ennél nagyobb elismerés egy hidegen sajtolt olajmixnek? wink

Az olajkeverék sajátossága, hogy nem csak saláták ízesítésére szolgálhat, de komponenseinek „hőtűrő-képessége” miatt sütéshez is kiváló, így különleges ízt kölcsönözhet a keleti konyha ételeinek, wokban sült finomságainak. A Great Taste díjas Grapoila Keleties Olajmixet mostantól önálló termékként is megtalálod kínálatunkban!

Összetevők: hidegen sajtolt szezámolaj, kukoricaolaj

Az ínyencek kedvéért mostantól pörkölt magból is sajtoljuk az egyik legnépszerűbb olajunkat, a tökmagolajat! A gyártási eljárás változatlanul a hidegen sajtolás, de a magokat előzetesen finoman pörköljük. Ezzel a hőkezeléssel, bár veszítünk némileg a hőérzékeny vitaminokból és tápanyagokból, de nyerünk a kulináris élvezeteken. A pörkölt magokból sajtolt olaj különleges ízélményt nyújt, a pörkölés kiemeli, mélyíti, karakteresebbé teszi a tökmagolaj ízét. A zsűri véleménye szerint „az olaj csodás illata egyből kóstolásra csábít, a pirított aromával vegyülő diós-mogyorós tökmagíz szépen kiteljesedik, mégsem túlontúl intenzív”. A díjnyertes olajat először csak az angolszász piacon forgalmaztuk, de mostantól webshopunkban is kapható! Természetesen a Grapoila klasszikus, egészségvédő hatóanyagokban gazdag, pörköletlen magból sajtolt tökmagolaja mellett. 

Összetevők: 100 % hidegen sajtolt pörkölt tökmagolaj