Afrikai fűszeres, darált húsos pitakenyerek Főétel

Hozzávalók:

  • 400 g darált marhahús
  • 2 ek. szezámmagolaj
  • 1 marék bébispenót
  • 1 púpos ek. samar (afrikai fűszer)
  • 3 ek. vöröslencse
  • 3 szál újhagyma
  • 1 ek. paprikamagolaj
  • 2 púpos evőkanál tejföl
  • 1 ek. őszibaracklekvár
  • frissen őrölt feketebors
  • 6 db pitakenyér
  • 1 paradicsom

Találtam egy mindenféle adalékanyag-mentes pitakenyeret, amit előszeretettel használok a gyors hétköznapi vacsorákhoz, ha éppen nincs időm sütni. Egyébként, liszt, sütőpor, olaj, kis víz összegyúrva és egy serpenyőben percek alatt megsül, de erről majd máskor. Most fókuszáljunk arra, hogy mi került bele! 🙂

A lencsét egy kis lábasban sóval, borssal, kétszer annyi vízzel felraktam főni. Addig főztem, míg az összes vizet elitta. A darált húst két evőkanál szezámolajon, nagy lángon pirítottam, sóztam, őröltem rá borsot és samarral fűszereztem. Amikor megpirult, hozzáadtam a megfőtt lencsét, az apróra vágott újhagymát és a spenótot. Összeforgattam és megvártam, míg a spenót kicsit összeesik.

A szószhoz a tejfölt, a paprikamagolajat és a baracklekvárt összekevertem, picit sóztam. A pitakenyerek mindkét oldalát egy üres (nem olajos) serpenyőben megmelegítettem, majd ráhalmoztam a húst, a paradicsom-szeleteket, majd a szószt. Összetekerve ettük meg. 🙂

Megosztás

Kapcsolódó termékek