Almás zabkása dióolajjal Desszert Gluténmentes Gyors Vegetáriánus

Hozzávalók:

  • 3 ek zabpehely (finomra hengerelt)
  • 1,5 dl víz
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1-2 tk méz
  • 1-2 tk dióolaj
  • 1 dl natúr joghurt (ha van, görög) (vagy tej, ízlés szerint)
  • 1 kis alma (150 g)

A vizet felforralom a fahéjjal (lehet bele gondolatnyi sót is tenni, én a gyerekekébe nem szoktam), beleszórom a zabpelyhet és addig főzöm kavargatva kis lángon, amíg a zabpehely felveszi a vizet és megpuhul (3-4 perc). Lehúzom a tűzről, hozzákeverem a mézet és belereszelem az almát. Tálakba szedem, keverek hozzá joghurtot (a nagyobbik gyereknek tejet) és dióolajat. Köszönjük Flat Cat-nek a receptet, melyet az alábbi honlapon is fellelhetnek: http://flat-cat.hu/2015/02/03/dio-tokmag-olaj/

Megosztás

Kapcsolódó termékek