Hozzávalók:
Morzsoljuk össze a vajat a lisztekkel, majd 55 g cukor, 2 ek. hideg víz és 1 ek. gránátalmás balzsamecet hozzáadásával gyúrjunk tésztát belőle. Ha összeállt a tészta, tegyük be 2 órára a hűtőbe.
A töltelékhez szeleteljünk fel 5 db barackot és forgassuk össze 1 ek. liszt, 1 ek. gránátalma ecet és 1 ek. cukor keverékével. (A bevállalósabbak egy apróra vágott zsályalevelet is belekeverhetnek.)
A hűtőből kivett tésztát nyújtsuk ki zsírpapíron, tegyük át papírostul a sütőtálcára, majd simítsunk el a tetején 1 púpos evőkanálnyi mandulakrémet. Helyezzük rá esztétikusan a barackszeleteket, és ha van kéznél, pár szem szedret. Hajtogassuk fel a tészta szélét, hogy körülzárja a finomságokat.
180 fokos sütőben, légkeverés mellett 30 perc alatt elkészül a galette.