Fasírt:
Tahinis zöldszósz:
-20 perc-
Mindkettőben az a közös, hogy ugyanott készülnek el.
Elő a késes aprítógéppel!
A fasírtnál mehet bele minden hozzávaló és addig dolgoztatjuk a gépünket míg konkrétan (nyers) fasírt állagot nem kapunk. Ha ezzel készen vagyunk formázzunk a kezeinkkel szimpatikus formájú golyókat vagy akár laposabb korongokat (ahogyan tettem ezt én is). Melegítsünk egy serpenyőbe némi olívaolajat (mondjuk 2-2,5 evőkanálnyit) és kezdjük el sütni.
Aranybarna színnél fordulhatnak is.
A tahinis szósz pontosan ugyanígy készül el, jóóó oké nem kell megsütni. De a metódus eleje megegyező. Aprítógép + hozzávalók + zúzás = isteni finom (és antioxidánsokban igazán gazdag) szósz.
Receptért köszönet Vivinek!