Hozzávalók:
A reteklevelet sosem dobom ki, finom salátát, a lentihez hasonló pestót készítek belőle, vagy bármilyen egyserpenyős, forgatós kajához adom összetépkedve. Ne dobjátok ki Ti sem! Ízletes, mégis pár perces tésztavacsora készülhet belőle.
Az olajat, a diókrémet, a fűszernövényeket, a retek zöldjét a turmixba teszem, sózom, borsozom és botmixerrel pépesítem. A spagettit sós vízben „fogkeményre” főzöm és a főzővizéből 1,5 dl-t adok a zöld krémhez, amivel összeturmixolom. A tésztára ráöntöm a zöld öntetet, majd amíg még meleg, ráöntöm a két felvert tojást is. Ekkor rakom bele az apróra vágott retek felét, ami így egy kicsit megpuhul a hőtől. A másik felét csak később, szedéskor adom hozzá, és már nem nagyon kevergetem.